Arvot

Työmme lähtökohta on tuottaa asiakkaillemme hyvinvointia kestävän kehityksen ehdoilla. Tehokas ja puhdas energian käyttö on hyväksi kaikelle elävälle. Meillä on vain tämä kotiplaneettamme. Se on ainutlaatuinen, joten meidän tulee pitää siitä hyvää huolta, jotta jälkipolvetkin saisivat siitä nauttia. Puhdas energia ja tehokas resurssiajattelu on tulevien sukupolvien ainut toivo.

Visio

Fossiilisista polttoaineista vapaa Suomi.

IVT Center Turku Oy:n historia

IVT Turku vuodesta 2004Tmi IVT Turku aloitti toimintansa vuonna 2004. Yrityksen perustaja Veli-Matti Rautanen toimi tuolloin yksin kotoa käsin, myyden ilmalämpöpumppuja. Vuonna 2005 aloitimme maalämpöpumppujen myynnin. Ensimmäinen maalämpöpumppu, joka myytiin 2005 oli IVT Greenline G 26 kiinteistöpumppu. Yrityksen ensimmäinen myyntikonttori avattiin vuonna 2006.

Vuonna 2008 muutimme samassa osoitteessa olevaan suurempaan toimitilaan. Samana vuonna perustettiin IVT Center Turku Oy, joka on nykyään yhtiön kaupparekisteriin ilmoitettu virallinen nimi. Markkinoinnissa käytämme lyhyempää IVT Turku toiminimeä. IVT Center Turku Oy on yksityinen yritys ja sillä on yksin myyntioikeus IVT:n tuotteille Turun seudulla.

Vuosien suunnittelun tuloksena rakensimme vuonna 2012 ensimmäisen lämmön talteenottojärjestelmän (LTO). Se asennettiin vanhaan kerrostaloon Turussa, osoitteessa Rauhankatu 9a. Projekti onnistui erinomaisesti ja nyt vuonna 2014 jo neljästoista talo saa IVT Turun rakentaman LTO-järjestelmän.

Perustimme vuonna 2014 aputoiminimen LTO-Mestari, joka urakoi omana yksikkönään LTO-järjestelmiä kaikkialla Suomessa.

 

IVT Industries AB historia

IVT:n perustaja Elis Pettersson aloitti lämpöpumppujen valmistuksen pienessä mittakaavassa 1970. Silloin hän tuskin aavisti, että hänen yrityksestään tulisi alan johtava toimija Euroopassa. Ei hän arvannut sitäkään, että Ruotsin Tranåsin pienessä kaupungissa toimivasta IVT:stä oli lähes 40 vuotta myöhemmin tuleva ympäristötekniikan osaamiskeskus, jonne saapuisi tiedonjanoisia vieraita maapallon kaikilta kulmilta. Lämpöpumpuista Elis Pettersson sen sijaan tiesi yhtä sun toista.

 IVT on Bosch-konsernin osaamiskeskusIVT on osaamisellaan jatkuvasti edistänyt lämpöpumpputekniikan kehitystä. IVT on mm. voittanut Nutekin (ruotsalainen elinkeinoelämän kehitysvirasto) 1990-luvun puolivälissä järjestämän kilpailun ympäristöystävällisten ja energiaa säästävien lämpöpumppujen kehittämiseksi. Tämä antoi uutta virtaa koko toiminnalle ja lämpöpumpulle vankan maineen ympäristöystävällisenä ja tehokkaana energialähteenä.

Uutta tutkimusta, uusia edistysaskeleita

Tänä päivänä IVT:n tutkimus- ja kehitysosastolla työskentelee noin 50 henkilöä, jotka kehittävät lämpöpumpuista entistä parempia käyttämällä työssään alan uusimpia teknisiä apuvälineitä. Näin sinä voit säästää vielä enemmän rahaa ja vähentää entisestään ympäristön kuormitusta. IVT sai jo vuonna 2005 ensimmäisenä lämpöpumpputoimittajana oikeuden käyttää Joutsen-ympäristömerkkiä. Se on saavutus, johon yksikään kilpailijoistamme ei ole vielä pystynyt.

IVT on vuodesta 2005 lähtien olleet Bosch Thermotechnologyn omistuksessa. IVT on valittu koko Bosch-konsernin osaamiskeskukseksi, mikä sekin on todiste ainutlaatuisesta lämpöpumppuosaamisesta. Se takaa paljon lisää taloudellisia resursseja, joiden turvin voidaan entisestään nopeuttaa ympäristöystävällisen lämpötekniikan kehitystä. Monet seuraavat uteliaina IVT:n kehitystyötä. Maailman katseet kääntyvät Tranåsiin myös tulevaisuudessa.