Maalämpöurakan toteutus

Ja näin se tapahtuu...

Maksuton kotikäynti

1. Ota yhteyttä IVT Turku asiantuntijaan. Soita numeroon 02 243 3339 tai täytä yhteydenottolomake niin me otamme sinuun pian yhteyttä. 

2. Asiantuntijamme sopii kanssasi sinulle parhaiten sopivan kartoitusajan. Käynti on maksuton. Suunnittelemme ja laskemme tarjouksen urakkatakuulla jolloin sinulle ei tule mitään yllättäviä lisäkuluja.

3. Kun olet hyväksynyt tarjouksen, päätämme yhdessä lämpökaivon porauksen ja maalämpöjärjestelmän asennuksen ajankohdan.

4. Urakka aloitetaan lämpökaivon porauksella ja lämmön keruuputkiston taloon tuonnilla. 

5. Talon sisällä tehtävät työt aloitetaan sähkötöillä. Kun olemme saaneet maalämpöpumpulle riittävät sähköt vedettyä tekniseen tilaan, puramme vanhan järjestelmän nopeasti ja siististi. Sitten tuomme maalämpöpumpun ja mahdolliset vesivaraajat sisään. Kun maalämpöjärjestelmä on liitetty talon lämmönjakelujärjestelmään, säädämme laitteiston toimimaan siten, että energiansäästösi on mahdollisimman suuri. Saat myös helposti ymmärrettävän perehdytyksen maalämpöpumpun säätömahdollisuuksiin ja suodattimien huoltotoimenpiteisiin. Voit halutessasi tilata IVT Turku vuosihuoltosopimuksen, jolloin sinun ei tarvitse itse huolehtia laitteen huolloista.

6. Lopuksi viemme mukanamme kaikki purkutöistä ja asentamisesta syntyneet roskat ja romut, jotka kierrätämme asianmukaisesti.

Avaimet käteen –asennus sisältää kaikki työt ja asennustarvikkeet

IVT Turku maalämpöurakka on helppo, nopea ja kokonaisvaltainen. Vanhan öljykattilan purku ja maalämpöasennus kestää keskimäärin vain pari kolme päivää. Voit olla vaikka muutaman päivän lomalla ja sillä välin vanha ja kallis öljylämmityksesi on vaihtunut huolettomaan ja edulliseen maalämpöön. 
Kokonaisvaltainen maalämpöurakka sisältää kaikki purku- ja asennustyöt sekä loppusiivouksen ja käyttöopastuksen.

Maalämpökaivo porataan mahdollisimman lähelle taloa, usein vain muutaman metrin päähän. Lämpökaivon porauksessa käytetään uusinta poravaunukalustoa, joissa on kumitelat. Telat jättävät maahan vain pieniä painaumia. Kuukauden kuluttua pihassa ei yleensä ole jälkeäkään poravaunun kulkureitistä. IVT Turku lämpökaivoja porataan kesät talvet viimeistellyissäkin pihoissa taajama-alueella. Lämpökaivo syntyy pihaasi siististi ja porauksesta syntyvä kivituhka kerätään saman tien pois, joten se ei pääse leviämään ympäristöön. Lämpökaivon porauksen jälkeen kaivoon lasketaan energiankeruuputkisto. Se on 40 mm (putken halkaisijamerkki) PEM muoviputkea, joka on valmistettu vain tätä käyttöä varten. Energiankeruuputki täytetään luonnossa täysin hajoavalla 30% bioetanoliliuoksella. Lämpökaivon yläpää suojataan muovisella kaivorenkaalla ja kannella. Se voidaan jättää maan alle, jossa se on suojassa eikä näin häiritse pihan käyttöä. Mikäli lämpökaivo joudutaan tekemään ajoradalle, se tehdään betonirenkaasta ja valurautaisesta kannesta. Lämpökaivo merkitään aina tyyppikilvellä talon sokkeliin. Tyyppikilpi pitää sisällään tiedon lämpökaivon sijainnista; näin maan alla oleva lämpökaivo löytyy helposti. Lämpökaivon porauksesta saat porausraportin, johon on kirjattu informaatiota lämpökaivosta ja maaperästä porauksen yhteydessä. Oikein mitoitettu lämpökaivo on ikuinen ja energiankeruuputkiston käyttöiäksi on arvioitu 100 vuotta.   Lämpökaivon poraaminen kestää yhden työpäivän.

Lämpökaivolta tulevan putkiparin taloontuonti tehdään siististi pienellä kaivinkaivinkoneella tai lapiolla. Kaivannon syvyys on kohteesta riippuen 40-70 cm. Mahdolliset pihakivetykset ja laatat poistetaan putkiston asennusreitin kohdalta ja asetetaan takaisin lämmönkeruuputkiston asennuksen jälkeen. Näin piha ja muu ympäristö jäävät siistiksi. Putkipari on samaa 40 mm (putken halkaisia merkki) PEM muoviputkea, jota käytettään lämpökaivossakin, mutta taloontuontiputket ovat eristettyjä ja ne on suojattu erillisellä suojaputkella. Merkitsemme kaivannon signaalinauhalla, jotta putket löytyvät helposti mahdollisten muiden kaivaustöiden yhteydessä. Taloontuontiputket johdetaan yleensä talon sokkelin läpi timanttiporalla tehdyistä rei´istä, joskus myös pannuhuoneen korvausilmaventtiilistä, ala- tai yläpohjastakin. Lämpökaivon ja taloontuontiputkien liitos tehdään muovihitsaamalla . Näin saadaan huoltovapaa ja kestävä liitos putkien välille.  Toimenpide kestää yhden työpäivän.

IVT Turku on Tukesin hyväksymä sähköurakointiliike. Kun sähkötyöt tehdään yleensä valmiiksi ennen purkutöiden aloittamista, niitä ei tarvitse tehdä kesken maalämpöasennuksen. Tämä nopeuttaa lämmityksen takaisin kytkemistä.

Puramme pois vanhan öljykattilan ja viemme sen asianmukaisesti metallinkierrätykseen. Kun purku on suoritettu ja maalämpöpumppu tuotu tekniseen tilaan, aloitamme saman tien asennustyöt. Käyttövesi ja lämmitys katkaistaan yleensä vain yhden työpäivän ajaksi, joskus vain pariksi tunniksi jos maalämpöpumppu on voitu asentaa paikoilleen ennen öljykattilan purkua. Talvisin tuomme vaativissa asennuksissa maksutta paikalle sähkölämmittimet jos lämpöä ei saada kytkettyä saman päivän aikana. 

Asennamme maalämpöjärjestelmän aina valmiiksi. Vaihdamme myös vanhat ja huonokuntoiset venttiilit, paisunta-astian, sekoitusventtiilin, kiertovesipumpun jne. Tarvittaessa ilmaamme patterit ja lattialämmityksen.

Meiltä saat markkinoiden parhaan takuun työlle.