AuringonkukkaYmpäristömerkkiLämpöpumppujen perusperiaate on jo itsessään ympäristöystävällinen. Keräämme aurinkoenergian luonnosta ja muunnamme sen lämmöksi. Miten sitten tehdä valmiiksi ympäristöystävällisestä teknologiasta yhä parempi? Se on kysymys jonka parissa IVT tuotekehittäjät ovat työskennelleet niin kauan kuin IVT on lämpöpumppuja valmistanut.

Joutsenmerkityt lämpöpumput

Ehkäpä hienoin osoitus sitoutumisesta ympäristötyöhön on Joutsen ympäristömerkki, jonka IVT on saavuttanut ainoana lämpöpumppuvalmistajana. Tämä ympäristömerkki voidaan myöntää lämpöpumpulle vain kun se täyttää käytetyille materiaaleille ja materiaalien kierrätettävyydelle asetetut tiukat vaatimukset. Lisäksi puolueeton laboratorio testaa lämpöpumpun vuoden käyttöajalle lasketun tehokkuuden kattavilla testeillä. Saimme Joutsenmerkinnän vuonna 2005 ensimmäisenä lämpöpumpputoimittajana, eikä yksikään kilpailijoistamme ole vielä yltänyt samaan.

Meille jätteiden kierrätys on asia, jonka otamme tosissamme. Siksi IVT Turulla on oma kierrätysohjelma. Kierrätämme kaikki pakkaus ja purkujätteet asianmukaisesti uudelleenkäyttöön tai energiaksi. Kannatamme kestävää kehitystä emmekä halua tuhlata maapallomme resursseja.

Vertaa päästöjä - ja hämmästy!

Litra lämmitysöljyä tuottaa 2,7 kg CO2-päästöjä. On helppo laskea, että 1000 litraa tarkoittaa 2700 kg, mikä voidaan vielä kertoa neljällä, jotta saadaan omakotitalon lämmitykseen kuluvan 4000 litran poltosta aiheutuvat CO2-päästöt: 10800kg!

Valittuasi maalämmön lämmität vastaavan omakotitalosi noin viidesosalla em päästöistä! Aiheutuneet CO2-päästöt, noin 2300 kg, syntyvät ainoastaan ostamastasi sähköenergiasta.

IVT:n asiakkaat ovat vähentäneet hiilidioksidipäästöjä yli 3 miljoonaa tonnia!

Useimmat valmistajat ehkä tyytyvät siihen, että lämpöpumppu on jo ympäristöystävällinen. Me kuitenkin haluamme tehdä siitä vieläkin ympäristöystävällisemmän. Kehitämme väsymättä uutta tekniikkaa tehdäksemme lämpöpumpuistamme tehokkaampia. Tähän mennessä asiakkaamme ovat vähentäneet hiilidioksidipäästöjä yli 3 miljoonaa tonnia ja korvanneet lämpöpuilla 1,5 miljoonaa kuutiometriä öljyä.