Lämmöntalteenotto säästää selvää rahaa!

Kukapa meistä haluaisi vapaaehtoisesti päästää kallisarvoista energiaa harakoille? LTO-Mestarin toimittama ja asentama poistoilmalämpöpumppu (lyhennettynä PILP) tekee lopun energian ja rahan tuhlaamisesta!

PILP-järjestelmä antaa kertaalleen käytetylle energialle uuden elämän ja tuo parhaimmillaan jopa 40% jättisäästöt taloyhtiösi vuosittaisiin lämmityskuluihin. Rahallisen hyödyn lisäksi samalla myös asumismukavuus paranee huomattavasti!

LTO-järjestelmän etuja:

 1. 1. Taloudellinen säästö jopa 40% lämmityskuluista
 2. 2. Moderni ilmanvaihto parantaa asumismukavuutta
 3. 3. Kiinteistön energialuokituksen nousu kasvattaa koko kiinteistön arvoa

LTO-mestari, Turku, lämmöntalteenotto ja PILPIT-järjestelmät

LTO-Mestari on PILP- järjestelmien palveleva asiantuntija

Mullistava suomalainen LTO-järjestelmä kerää lämmön suoraan poistoilmasta ja hyödyntää sen kiinteistön käyttö- ja lämmitysvedessä. Vaikka järjestelmä ei sovellukaan kiinteistön ainoaksi energialähteeksi, poistoilman lämmön talteenotto on kuitenkin erinomainen tapa täydentää kiinteistössä valmiina olevan lämmitysjärjestelmän, esimerkiksi kaukolämpö, toimintoja.

Poistoilmalämpöpumppu valmiiksi asennettuna

Saat meiltä poistoilman lämmöntalteenoton kokonaispalveluna. Hoidamme muun muassa järjestelmän mitoituksen, suunnittelun ja asennuksen sekä vastaamme jatkossa myös sen huollosta. Etäseurannan ansiosta olemme heti käytettävissä mahdollisen ongelmatilanteen sattuessa. Näin pystymme tarttumaan häiriö- tai vikatilanteeseen välittömästi ja korjaamaan sen käden käänteessä. Potentiaalisista ongelmatilanteista ei kuitenkaan kannata olla huolissaan, sillä käytännössä poistoilmalämpöpumppu on erittäin vakaa ja varmatoiminen. Jos järjestelmä mietityttää ja herättää kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä LTO-Mestariin ja kutsu meidät ilmaiselle konsultointikäynnille. Kerromme mielellämme lisää kasvotusten.

Me vastaamme PILP-järjestelmän

 • 1. mitoituksesta
 • 2. suunnittelusta
 • 3. asennuksesta
 • 4. huollosta ja korjauksesta
 • 5. KVR-palvelusta (kokonaisvastuurakentaminen)

 

Poistoilmalämpöpumppu kerrostaloon Turku, PILP-järjestelmä

Lämmöntalteenotto kerrostalossa Turku, LTO-järjestelmä, lämmön talteenotto

 

Lämmöntalteenotto säästää selvää rahaa!

LTO-järjestelmä kerrostaloon tuo useiden tuhansien eurojen vuosittaiset säästöt, kun lämpöä ei pääse enää hukkaan. Parhaimmillaan se voi jopa puolittaa kustannukset tuoden 40 prosentin säästöt lämmitysmenoihin - kyseessä onkin erittäin järkevä investointi kaikille lämmityskustannuksissa säästöä tavoitteleville taloyhtiölle.

Suurimpia LTO-järjestelmän etuja:

 • 1. Taloudelliset säästöt jopa 40 %
 • 2. Asumismukavuus kohenee modernin ilmanvaihdon ansiosta
 • 3. Mahdollistaa esimerkiksi asuntokohtaiset liesikuvut
 • 4. Ilmanvaihdon etävalvonta ja ohjaus
 • 5. Ekologisuus - stoppi lämmön haaskaamiselle
 • 6. Kiinteistön energialuokituksen nousu parantaa koko kiinteistön arvoa

 

Miten LTO-Mestarin järjestelmä toimii?

1. Energian talteenottoyksikkö kerää jo kertaalleen lämmitetyn poistoilman talteen olemassa olevien ilmanvaihtokanavien kautta huoneista ja taloyhtiön yhteistiloista.

2. Poistoilmasta talteen kerätty energia johdetaan esimerkiksi porraskäytävän kautta eristetyssä putkiparissa tekniseen tilaan. Talteen kerätyn energian johtaminen voi tapahtua myös julkisivussa tai sen alla.

3. Tekniseen tilaan on sijoitettu lämpöpumppu. Se toimii esimerkiksi kaukolämmönvaihtimen rinnalla ja huolehtii taloyhtiön lämmitysenergian tarpeista.

4. Talteen saatu energia johdetaan asukkaiden lämpimän käyttöveden tarpeisiin ja taloyhtiön asuinhuoneistojen sekä yleisten tilojen lämmitykseen.

Myös ilmanlaatu kohentuu

Kysymys ei myöskään ole pelkästä lämmöntalteenotosta, vaan monissa kerrostaloissa ilmanvaihdon taso ei täytä vähimmäisvaatimuksia. Huoneilman tulisi vaihtua kokonaan 0,5 kertaa tunnissa. LTO-Mestarin LTO-järjestelmä mahdollistaa huomattavat parannukset sisäilman laatuun lisäten näin asumismukavuutta.

Poistoilman lämmöntalteenotto on tehokasta toteuttaa kiinteistössä taloyhtiössä valmiina olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Jos kiinteistössä on käytössä esimerkiksi kaukolämpö, vaaditaan sille tietty paluulämpötila, mikä saavutetaan juuri tietynlaisia järjestelmäratkaisuja käyttäen. Energiamuoto voi olla myös maa- tai öljylämmitys. Edellytyksenä on vesikiertoinen lämmönjako.

LTO- tai PILP-järjestelmän avulla kerrostalon lämmitykseen ostettavan energian tarve laskee aina 30 - 40 prosenttia ja samalla energiatodistuksen taso paranee jopa kahdella luokalla.  Yksi LTO-järjestelmän hyvistä puolista on myös se, että sen tuomien säästöjensä ansiosta takaisinmaksuaika on suhteellisen lyhyt.

Käytännön esimerkit taloyhtiöiden saavuttamista säästöistä LTO-Mestarin järjestelmällä:

Asunto Oy Turun Hämeentie 3 A - Turku

LTO-Mestarin energiaratkaisujen jälkeen säästöä 11 904 euroa vuodessa!

Asunto Oy Raskinpolku 8 - Turku

LTO-Mestarin energiaratkaisujen jälkeen säästöä 21 850 euroa vuodessa!

 

Tilaa poistoilmalämpöpumppu alan kokeneelta ammattilaiselta!

Miksi taloyhtiönne pitäisi siis jatkaa energian hukkaamista ja rahan tuhlaamista, kun tarjolla on erittäin kustannus- ja energiatehokas vaihtoehto? Nyt jos koskaan on lyömätön tilaisuus pistää lopullinen piste harakoiden lämmittämiselle - yhdessä LTO-Mestarin nykyaikaisen poistoilmalämpöpumppujärjestelmän avulla.

Kutsu meidät ilmaiselle konsultointikäynnille - kerromme mielellämme lisää järjestelmän tuomista hyödyistä ja laadimme arvion kiinteistösi tarvitsemista toimenpiteistä. Toimimme Turun ohella maanlaajuisesti, eli olemme valmiina palvelemaan PILP-asennusten merkeissä ympäri Suomea kun haluatte siirtyä viisaan vaihtoehdon pariin ja ryhtyä säästämään energiaa ja rahaa. Poistoilmalämpöpumppu vie taloyhtiösi nykyaikaan!

Tilaa LTO-Mestaripaikalle. Kerromme lisää ja annamme arvion kiinteistösi tarvitsemista toimenpiteistä. Ja TÄMÄ EI MAKSA MITÄÄN!