Uima-allas

Maalämpöpumppujen valmistuksen ja asennuksen lisäksi tarjoamme monipuolisesti täydentäviä ratkaisuja lisävarusteilla

IVT Käyttövesivaraaja

IVT C-sarjan pumpuissa on aina sisäinen käyttövesivaraaja. Joskus kuitenkin tarvitaan erillinen käyttövesivaraaja.

Syitä tähän voi olla esimerkiksi suuri käyttöveden tarve, liian matala tila C-sarjan pumpulle, tai käyttöveden kierto.

Kohteesta riippuen IVT:llä on mallistossa viisi varaajaa jotka sopivat normaalikokoiseen omakotitaloon.

IVT kaksoismanttelivaraaja on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Varaajat on suunniteltu soveltuviksi erityisesti lämpöpumppujen kanssa. DS aurinko sisältää kierukan, joka voidaan kytkeä aurinkokeräinjärjestelmään.

DS 200 soveltuu 11 KW maalämpöpumppuihin asti ( tilavuus 285 l )

DS 300 soveltuu 17 KW maalämpöpumppuihin asti ( tilavuus 462 l )

FW 302/3 kierukkavaraaja kahdella käyttövesikierukalla ( tilavuus 320 l )

DS 200 aurinko soveltuu 11 KW maalämpöpumppuihin asti (tilavuus 285 l )

DS 300 aurinko soveltuu 17 KW maalämpöpumppuihin asti ( tilavuus 462 l )

IVT Kombivaraaja 200-300 FR

Käyttövesimukavuus, taloudellisuus ja käytettävyys samassa paketissa. 80/120 l työsäiliö takaa tasaisen lämmön taloon. Sisäänrakennettu työsäiliö, paisunta-astia ja kiertovesipumppu varmistavat laadukkaan ja helpon asennuksen. Käyttövesivaraaja on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

FR 200 soveltuu 11 KW maalämpöpumppuihin asti (tilavuus 185 l )

FR 300 soveltuu 17 KW maalämpöpumppuihin asti ( tilavuus 185 l )

IVT Työsäiliö (puskurivaraaja)

Kaikissa uusissa järjestelmissä käytetään neljä yhteistä säiliötä. Yhteen kytkennällä saavutetaan lämmönjakojärjestelmän riippumaton virtaama maalämpöpumpun vaihtimelle. IVT Työsäiliö mahdollistaa pidemmät käyntijaksot, mikä edesauttaa pidentämään maalämpöpumpun kompressorin käyttöikää käynnistysten vähentyessä. Työsäiliö myös kerää pois ilmaa ja likaa lämmönjakojärjestelmästä.

BC 100  ( tilavuus 100 l )

BC 120 ( tilavuus 115 l )

Shunttaus (lisälämmityspiirien automaattiohjaus)

Talossa voi olla monta erillistä lämmityspiiriä. Omakotitalossa on hyvin yleisesti päälämmönjakona radiaattoripatterit seinissä sekä lattialämmitys kylpyhuoneessa. Shunttauksella voimme ohjata eri lämpöistä lämmitysvettä näihin piireihin tai sulkea kesällä patteripiirin kokonaan, jolloin kylpyhuoneen lattia voidaan pitää miellyttävän lämpöisenä. Omakotitalossa voi olla myös muita lämmityspiirejä, joita halutaan ohjata automaattisesti. Esimerkiksi uima-allas, kylpytynnyri, LTO-laitteen jälkilämmityspatteri, ajoradan tai pihan lämmitys yms. Näiden kaikkien lämmityspiirien ohjaus onnistuu automaattisesti IVT maalämpöpumpuilla.

Uima-allasautomatiikka

Mikäli omistat uima-altaan, sinun kannattaa antaa lämpöpumpun huolehtia myös altaan lämmityksestä erillisen uima-allasautomatiikan avulla. Näin säästät huomattavasti myös uima-altaan lämmityskustannuksissa.

IVT Aurinko

Aurinkokeräimillä voit täydentää lämmitysjärjestelmääsi. Aurinkoenergia otetaan talteen auringonkeräimillä, jotka asennetaan talosi katolle. Yleensä kaksi keräintä riittää tuottamaan kotitalouden tarvitseman lämpimän käyttöveden kesäkuukausina. Auringon säteilyenergia voidaan hyödyntää liittämällä keräimet ja pumppuasema lämpöpumpun varaajaan. Tällöin kesäajan lyhyet, kompressoria eniten kuluttavat käyntijaksot jäävät pois. Näin lämpöpumppusi odotettavissa oleva käyttöikä pitenee huomattavasti. Talvisin lämmityksen hoitaa lämpöpumppu.

Maakylmä

Mikäli kaipaat myös viilennystä kesäisin, pienellä investoinnilla voit saada kustannustehokkaan ja miellyttävän jäähdytysjärjestelmän taloosi. IVT Maakylmässä lämpökaivon neste kierrätetään lämpöpumpun ja erillisen putkiston kautta puhallinpatterille, joka levittää viileän ilman taloon. Käyttökustannukset ovat erittäin alhaiset, sillä maksat ainoastaan kiertovesipumpun ja puhaltimen käyntienergiasta. Puhallinpattereita on asennuspaikasta riippuen hyvin erilaisia, joten puhaltimelle löydetään aina sopiva paikka. Puhallinpatterissa kiertävästä huoneilmasta saatu energia ohjataan takaisin lämpökaivoon, jolloin lämpökaivoa ikään kuin ladataan talven varalle.

IVT Anywhere Gateway ( Maalämpöpumpun etähallinta älypuhelimella tai tabletilla)

Lisävarusteet, puhelin

IVT anywhere gateway on uusi etähallinnan lisävaruste HE- ja EQ-mallin maalämpöpumpuille. Etähallintajärjestelmällä voit mm ohjata neljää lämmityspiiriä, säätää käyttöveden asetuksia, käyttää lomatoiminto on/off, seurata antureiden lämpötiloja ja tuotettua energiaa sekä paljon muuta. Ohjelmaa kehitetään koko ajan ja päivitykset ohjelmaan ovat ilmaisia.

Yhteensopivat OS-alustat ovat tällä hetkellä Adroid 2.1 tai uudempi, iPhone 3G tai uudempi.

Öljysäiliön purkutyö

Maalämpöjärjestelmän asennuksen jälkeen öljysäiliö on viraton. Öljysäiliö tulisi pestä kaasuvapaaksi jos sitä ei enää käytetä. Sisätiloissa olevan öljysäiliön poisto mahdollistaa säiliön aiemmin varaaman tilan uudelleen käytön esimerkiksi kodinhoitohuoneena tai varastona. Näin vapautuu arvokasta lisätilaa asumiskäyttöön. Hyvin suunniteltu ja toteutettu pannuhuoneen ja öljysäiliön tilan uudelleenkäyttö nostaa mukavasti talon arvoa. Öljysäiliön poistoa ei siis niinkään kannata ajatella kuluna, vaan investointina.

Öljysäiliön purku kannattaa jättää ammattilaisille. Oikeilla työtavoilla ja työkaluilla vältytään räjähdys- ja tulipalovaaroilta.

Oman kotikuntasi viranomaisilta saat tietoa siitä, miten tulee toimia kun maahan upotettu öljysäiliö poistetaan käytöstä.

Katso maalämpöpumppumme täältä