Maalämpö - toimintaperiaate

Lämpöpumpun toimintaMaalämpö on täysin ympäristöystävällistä ja uusiutuvaa lämpöenergiaa. Maalämpöpumppu on kuitenkin lähinnä kansankielinen nimitys neste/vesilämpöpumpusta, sillä käytännössä lämmitys tapahtuu pumppuun ohutseinämäisen muoviputkiston sisällä kulkeutuvan nesteen avulla. Jäätymisen estämiseksi nesteenä käytetään yleensä 30-prosenttista bioetanolia, joka on myös luonnossa hajoavaa. 

Maalämpöpumpun toiminta & asennus

Maalämpöpumpun toiminta & asennus tapahtuu IVT Turun ammattilaisten toimesta nopeasti ja asiantuntevasti. Jo ennen asennusvaiheeseen ryhtymistä otetaan oleelliset seikat, esimerkiksi tontin koko, huomioon. Tämän jälkeen porataan reiät ja asennetaan lämpöä keräävä putkisto joko kallioon, lähelle maanpintaa tai vesistöön. On kuitenkin huomioitava, että sekä kivien että maalajien laaduissa on eroja – tämän olemme ottaneet huomioon laskemalla lämpökaivon ja maahan upotettavan putkiston pituuden aina huonoimman mahdollisen kallio- tai maalajin perusteella. Tällä konstilla varmistetaan parhaan mahdollisen hyödyn saaminen, sillä ennalta emme koskaan voi tietää mitä maan alta löytyy. 

Toiminta kuudella pointilla:

1) Maaneste kiertää muoviputkessa sitoen maahan varastoitunutta aurinkolämpöä

2) Maaneste kohtaa höyrystimessä nolla-asteisen kylmäaineen, joka alkaa kiehumaan. Tämä saa aikaiseksi suoraan kompressoriin johdatettavaa höyryä.

3) Kylmäaineen paine kasvaa kompressorissa nostaen lämpötilaa nollasta 0 ºC:sta noin 100 ºC:een. Tämän jälkeen lämmönvaihtimeen painetaan lämmin kaasu.

4) Lämmönvaihtimesta lämpö siirtyy talon lämmitysjärjestelmään ja höyry muuttuu takaisin nesteeksi. Kylmäaineen painetta johdetaan korkealla paineella paisuntaventtiiliin.

5) Kylmäaineen paine laskee paisuntaventtiilissä. Samalla lämpötilassa tapahtuu lasku suunnilleen -10 ºC:een. Kylmäaine muuttuu taas höyryksi höyrystimeen tultuaan.

6) Porausreikää on mahdollista käyttää myös ilmastointiin ja sisäilman jäähdyttämiseen.

 
Lämpöpumpun toiminta

Maalämpöjärjestelmät

Maalämpö on järkevä valinta lämmitysjärjestelmäksi, olipa kyseessä sitten uusi ja vasta rakennusvaiheessa oleva tai jo normaalissa asuinkäytössä oleva talo. Me asennamme maalämpöjärjestelmät vuosien tuomalla kokemuksella Turussa ja naapurikuntien alueella. Oletko kiinnostunut maalämmön tuomista mahdollisuuksista sekä suurista säästöistä? Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro, kuinka voisimme palvella juuri sinua!

Asennamme lämpöpumput Turun ja lähikuntien alueella. Pyydä tarjous asennuksesta!